'Moet ik dan uren in de keuken staan?' 🧐
Dat is vaak de reactie die ik krijg als we iemand zijn of haar voedingspatroon gaan aanpassen in het EMB-traject. Maar het antwoord is heel simpel: nee ;)
Ik geef altijd veel inspiratie voor lekkere, maar vooral makkelijke gerechten tijdens een traject. Dus geen moeilijke ingrediënten waarvan je géén idee hebt waar je het moet halen, geen uren voorbereidingstijd en je hoeft ook zeker geen keukenprins(es) te zijn!
Ik daag je wel uit om slimme keuzes te maken om te zorgen voor een dagelijks voedzame maaltijd, ook als je moe bent of het druk hebt. Hier wat tips:
- Kies 1 dag in de week uit waarop je grotere boodschappen doet of eventueel boodschappen laat bezorgen via AH, of kies voor PlantB, Hello Fresh;
- Kies groenten waar je minimaal 2 verschillende rechten kunt maken, zoals aubergine voor in een pasta saus, maar ook koud als salade voor de volgende dag. Zoete aardappel voor in de ovenschotel, maar als frietjes voor een andere maaltijd;
- Maak altijd extra veel. Ik HOU van restjes haha. Zorg altijd dat je een extra portie maakt, zodat je de volgende dag een lekkere lunch hebt, wat je alleen even hoeft op te warmen of koud kan eten. Denk aan soepen, curries of een lekkere couscous;
- Maak 1 keer per week een lading snacks, denk aan bliss balls, bananenbrood of schaf de repen van Noordcode aan (nog makkelijker ;))
- Werk met kruiden en/of essentiële oliën. Mother nature provides ;) Je kan echt de simpelste gerechten in ware smaaksensaties veranderen door wat kruiden of oliën toe te voegen. Mijn favoriet: dressings met lemon of wild orange of verse tijm en salie over aardappeltjes. Schaf hier oliën aan met korting!
- Keep it simple! Het is oké als je geen inspiratie hebt of als er weinig keuze is. Focus op kleur op je bord, zo eet ik wel eens alleen een ovenschotel met groenten en kruiden. Dus zonder extra carbs of vlees/vis erbij. Work with what you got :)
- Invriezen; ja de vriezer is jouw vriend! Geen zin om twee dagen op rij hetzelfde te eten? Vries het lekker in voor op een later moment, bijvoorbeeld die ene zaterdag waarop je geen zin hebt om te koken ;)
Heb je wat gehad aan deze tips? Laat het hieronder weten in de comments!
Liefs, Merel
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.