Werken essentiële oliën?

'Werken essentiële (etherische) oliën of is het placebo?'

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld en dat snap ik volkomen. We zijn opgegroeid met het idee dat als je hoofdpijn hebt je een paracetemol moet nemen. Maagzuur? Neem maar een rennie of omeprazol. 

Ik ben niet tegen deze drugs (ook al kan je het bij de drogist halen, het is en blijft medicatie), maar chronisch gebruik zou ik echt afraden. Wist je bijvoorbeeld dat 1 paracetmol ervoor zorgt dat jouw lichaamseigen antioxidant glutathion helemaal op geroofd wordt? Glutathion zorgt voor reparatieprocessen in jouw lichaam, is essentieel voor je immuunsysteem en voor het bestrijden van lichaamsvreemde stoffen. Uiteraard wordt de volgende dag dit voorraadje alweer aangevuld, maar je zult begrijpen dat bij chronisch gebruik van pijnstilling, je een chronisch tekort zult hebben van deze belangrijke stof. 

Back to the essential oils!

Waarom benoem ik nou dit voorbeeld van de paracetmol? Omdat we het zo gewend zijn om overal een pilletje voor te nemen, dat we niet meer luisteren naar ons lichaam en kijken wat we echt nodig hebben. Is dit een pilletje erin en weer hard door werken? Of is dit rust nemen, vertragen, even de boel de boel laten? My bet is on the second one.

Uiteraard snap ik als geen ander dat fysiek ongemak lastig te negeren is en daar komen de essentiële oliën als tool in beeld! Zo is een peppermint fan-tas-tisch bij hoofdpijn, een stijve nek of concentratieproblemen. Een Zengest lost buikongemakken op en een lavender kan een mooie rol spelen bij slaapproblemen. Dezelfde werkzame stoffen worden in medicatie en slaappillen gestopt, maar bij de oliën heb je geen last van de bijwerkingen! Dit zijn 100% natuurlijke oplossingen oftewel een natuurlijke medicijnkastje. In my opinion zou iedereen deze in huis moeten hebben. 

Keep it real

Let op! Veel (goedkopere) drogisterijen en natuurwinkels claimen essentiële oliën te verkopen. Echter, ze mogen het al essentieel noemen wanneer er 5% essentiële olie inzit. De rest zijn vaak minderwaardige vul oliën of vulstoffen. Ik werk samen met dōTERRA: zij verkopen enkel 100% essentiële oliën die door 8 onafhankelijke laboratoria worden getest. Op ieder flesje staat een code en hiermee kan je de oorsprong van jouw olie achterhalen. Daarnaast zorgt dōTERRA voor werkgelegenheid op de plekken waar de kruiden, bomen, bloemen en planten het beste groeien. Zo wordt lavender verbouwd in Bulgarije en krijgen de boeren daar een eerlijke prijs. Andere minderwaardige merken buiten de boeren helaas uit en eren niet het land waardoor de essentiële oliën gecreëerd kunnen worden. Zo heeft dōTERRA de Healing Hands foundation opgericht om terug te kunnen geven aan de natuur en de boeren. 

Deze oliën zijn dus 100% natuurlijk, veilig én eerlijk tot stand gekomen. 

Gebruik

De oliën kan je op drie manieren gebruiken. 

1) Aromatisch: dit kan via een diffuser of door wat druppels op je hand te doen en diep in te ademen. 

2) Topisch: dit betekent op de huid aanbrengen. Bij hoofdpijn is het bijvoorbeeld heerlijk op de peppermint op je slapen of op je 'derde oog' te rollen. 

3) Intern: dit houdt in dat je een olie door je eten of drinken kan doen of in een lege capsule, zodat je deze kan innemen. Een druppeltje lemon door je water is bijvoorbeeld super voor je ontgifting en een on guard of frankincense is top om je immuunsysteem te boosten! 

Aanschaf

Je kan de essentiële oliën van dōTERRA vinden in mijn webshop. Wil je graag korting en punten sparen voor gratis oliën (who doesn't ;))? Dan kan je naar deze link gaan. Via de beschrijving kan je een account aanmaken en de oliën met minimaal 25% korting aanschaffen! Je ontvangt z.s.m. na je bestelling een mailtje van mij, zodat ik je kan voorzien van gratis advies voor jouw gezondheidsprioriteiten. 

Nog meer weten of meedoen aan onze gratis workshops? Ga dan naar deze pagina voor mee info! 

 

Liefs,

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd