Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Het herprogrammeren van je zenuwstelsel: Een persoonlijke reis naar heling

Heling door zenuwstelsel regulatie

Het herprogrammeren van je zenuwstelsel: Een persoonlijke reis naar heling

Sinds ik aan de slag ben gegaan met mijn trauma responses en zenuwstelsel herprogrammeren, zijn zoveel emoties naar boven gekomen van momenten die ik totaal weggedrukt had doordat ik in de ‘shut down’ van mijn dorsale vagus leefde. Alhoewel dit niet altijd makkelijk is, geeft het zoveel inzicht en een opening voor heling ❤️‍🩹. Al die emoties die je toen niet hebt kunnen voelen door dissociatie, angst of totale overweldiging, mag je nu gaan doorvoelen, veiligheid geven en met liefde transformeren 💜.

Zo kwamen er bij mij specifieke momenten naar boven van toen ik 7/8 was en al jaren enorm gepest werd op de basisschool. Ik herinnerde me weer dat ik huilend thuis kwam uit school en in de gang tegen de muur zakte en tegen m’n moeder zei ‘ik wil nooit meer terug’. Ik weet nu dat ik door deze periode extreem gefocust was op hoe ik overkwam op mensen, of ik wel leuk en mooi genoeg was.

Ik herinnerde me weer een moment dat ik 15 was en op de bank zat en dat ik dacht ‘volgens mij ben ik niet gemaakt voor dit leven’. Ik had zoveel fysieke gezondheidsklachten, zoveel pijn. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat dit de bedoeling was.

Ik weet weer hoe bedrogen ik me voelde in 2017 toen mijn toenmalige vriend (nu ex 🤠) vreemdging met een vriendin die ik al 6 jaar kende. Dat mijn gehele vriendinnengroep me toen heeft laten vallen voor ‘het belang van de groep’. Dat ik weer in zo’n onmachtsituatie terecht was gekomen, net zoals toen ik 8 was tijdens het pesten. Het was op dat moment weer een bevestiging dat ik niet goed genoeg was om wie ik ben.

Door al deze momenten nu met een nieuw liefdevol perspectief te bekijken, voel ik in iedere cel dat het nooit aan mij heeft gelegen en dat ik nu de ruimte kan maken voor al die versies van mijzelf die niet die veiligheid en liefde hebben gehad. Want wat je vroeger hebt gemist, kan je jezelf nu geven 💜.

  • Liefde
  • Aandacht
  • Veiligheid
  • Verbinding
  • Compassie
  • Respect
  • Warmte
  • Bevestiging

Je ervaringen zijn een deel van je verleden, maar ze hoeven geen deel uit te maken van je toekomst. Ze zijn niet je identiteit, ze bepalen niet wie je bent of hoort te zijn. Jij bepaalt dat 💫.

Wil je meer leren over het herprogrammeren van je zenuwstelsel en hoe je emotionele heling kunt bevorderen? 🧠💜 Bezoek dan onze online leeromgeving, The Place to Heal, waar je toegang krijgt tot masterclasses, somatische videoreeksen en meer. Reageer met ‘HEAL’ voor een kortingscode voor Dé Zenuwstelsel Regulatie Gids of The Place to Heal!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Read more

Persoon die somatische oefeningen doet voor zenuwstelsel regulatie

Van stress naar rust: De rol van jouw zenuwstelsel blauwdruk

Heb je je ooit afgevraagd waarom je op een bepaalde manier reageert op stressvolle situaties? De sleutel ligt in jouw zenuwstelsel blauwdruk. Deze blauwdruk bepaalt hoe je reageert op stressoren o...

Meer informatie
Illustratie van zenuwstelsel regulatie technieken

Wat is het doel van zenuwstelsel regulatie?

Wat is nou eigenlijk het doel van zenuwstelsel regulatie? Het is niet om 100% van de tijd gereguleerd te zijn, want in de tijden waarin we leven is dat niet mogelijk (misschien wel als je in een hu...

Meer informatie