Dit zijn signalen dat je een zinktekort hebt!

Signalen

Heb je last van Acné? Een lage weerstand? Heb je misschien een koperspiraal of ga je die binnenkort laten zetten? Heb je misschien al jaren last van witte plekjes op je nagels?

1 of meer ‘ja’ op deze vragen? ✅


Grote kans dat je lichaam dan extra zink nodig heeft. Zink is namelijk een ontzettend belangrijk mineraal bij al deze 'klachten'.

 

Werking

  • Acne: het gaat de overtollige talgproductie tegen
  • Lage weerstand: zink wordt geroofd tijdens ziekte, dus je lichaam heeft daar dan extra behoefte aan. Wordt die voorraad niet aangevuld? Dan zal je weerstand minder zijn! Ook bij covid-patiënten is dus onderzocht. Iedereen op de IC bleek o.a. een zink-tekort te hebben. Naast een vitamine D-tekort. Wil je daar meer over weten? Lees dan deze blog.
  • Heb je een Koperspiraal?: koper scheidt zink uit én kan een zinktekort maskeren. Heel belangrijk om bij een koperspiraal dus zink te nemen. Let op dat je niet suppletie koopt waar ook koper aan toegevoegd is!
  • Witte plekjes op je nagels: dit is een typisch kenmerk van een zinktekort

Je kan zink ook boosten door meer pompoenpitten, schaal- en schelpdieren, gekiemde zaden, mosselen, taugé, alfalfa en eieren te eten 🌿

Belangrijk: ik raad hier de zink van Bonusan of Charlotte Labee aan. In de praktijk valt de zink (met koper!) van Vitakruid te zwaar op de maag en kan het voor enorme misselijkheid zorgen, wat we natuurlijk niet willen! Neem daarom altijd maar 1 tablet ná de avondmaaldtijd in :) Als maximale dosering gebruik ik altijd 30 mg. 

Tip: in de gebufferde vitamine C van Vitakruid zit ook wat zink toegevoegd (7 mg), dus dan heb je 2 vliegen in 1 klap! 👏🏻 Van dit supplement raad ik er max. 3 per dag aan. Je krijg er meer energie van, dus neem lekker na je ontbijt of na de lunch.

Gebruik de code hetheleplaatje10 voor korting bij Vitakruid 🌞

2 reacties

  • Hii Joany, dank voor je reactie! Yess, ik zou dan voor de losse zink van Bonusan bijvoorbeeld gaan. Succes!

    Merel
  • Hallo, ik slik nu een paar dagen zink met koper van vitakruid. Moet ik daar dus mee stoppen als ik een koper spiraal heb? Groetjes Joany

    Joany

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd